Analiza posturala pentru 2015

Lansam campania „Voce pentru Sara!”
2014-12-18
Terapia asistata de animale (TAA)
2015-02-26
Lansam campania „Voce pentru Sara!”
2014-12-18
Terapia asistata de animale (TAA)
2015-02-26
Afiseaza tot

Analiza posturala pentru 2015

Saptamana aceasta Sara a repetat posturotestul la clinica Orto-Clinic. Analiza este facuta in comparatie cu rezultatele testului de acum 6 luni.

analiza_posturala_posturotest_helpsaramaria.ro

Concluziile testului au fost ca Sara si-a imbunatatit considerabil repartizarea greutatii corpului de la 39% pe piciorul stang si 61% pe piciorul drept (ceea ce sugereaza ipoteza ca organismul a creat o compensare majora a elementelor fizice pentru a avea un echilibru adecvat) acum 6 luni, la 48% pe piciorul stang 52% pe piciorul drept.

E drept ca mai avem de lucru, dar important este ca Sara face progrese mari cu ajutorul terapiilor.

Analiza posturala este reprezentata de fotografierea in patru incidente ( anterior, posterior, lateral stanga si lateral dreapta) a pacientului si determinarea asimetriilor posturale in plan frontal, sagital si transvers. Putem stabili cu exactitate daca la nivelul centurilor (scapulo-humerale, pelviana) exista asimetrii, daca membrele superioare/ inferioare prezinta aceleasi caracteristici ( lungime, circumferinta), daca exista devieri ale axului corpului (glezne in valg, genuvalgum, genuvarus, genurecurvatum, bazin antevers sau retrovers, lordoza – hiperlordoza, cifoza, cifo-scolioza, scolioza).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *