Sara la Complexul Maria Beatrice din Alba Iulia
2014-06-30
Delfinoterapia
2014-10-10
Sara la Complexul Maria Beatrice din Alba Iulia
2014-06-30
Delfinoterapia
2014-10-10
Afiseaza tot

La ortopedie

Consultul ortopedic periodic al copiilor cu probleme neuro-motorii este imperativ. Datorita hipotoniei sau hipertoniei musculare oasele scheletului nu au posturari corecte si in timp ele conduc la deformatii ale scheletului.

Pana acum 1 an Sara a fost in limite normale dar pe masura ce s-a inaltat au aparut primele probleme mai ales la articulatiile cotului si genunchilor care sunt afectate de lipsa tonusului muschilor si prezinta o laxitate anormala. Pozitia anormala a genunchilor afecteaza soldul iar postura anormala a soldului afecteaza coloana vertebrala.

Ultimul consult ortopedic al Sarei s-a soldat cu 2 radiografii una pentru bazin si una pentru genunchi -ambele prezinta modificari, dar genunchii au modificari mai mari. Din pacate daca evolutia genunchilor va fi nefavorabila si la urmatorul consult de peste 4 luni Sara va avea nevoie de operatie de corectare. Acest lucru inseamna interventie chirurgicala asupra genunchilor.

Eu sper din tot sufletul ca exercitiile sa compenseze si sa corecteze toata acesta problema pentru ca orice interventie chirurgicala implica anestezie totala, iar anestezia totala prezinta totdeanuna riscuri crescute pentru copii ca Sara.

diagnosticradiografie_sara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *