Redirectionare 2% din impozitul pe venit

Am lansat site-ul!
2014-02-04
Despre kinetoterapie
2014-02-10
Am lansat site-ul!
2014-02-04
Despre kinetoterapie
2014-02-10
Afiseaza tot

Redirectionare 2% din impozitul pe venit

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste.

Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …”

Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta.

Pentru a directiona acest procent catre Asociatia Sprijin pentru Sara Maria puteti descarca de pe site formularul 230 pentru persoanele care obtin venituri salariale, sau formularul 200 pentru cei care obtin venituri din activitati independente.

Formularele trebuiesc completate de mana cu majuscule si depuse la Administratia Financiara pe raza careia aveti domiciliul. Daca totusi nu aveti posibilitatea sau timpul necesar sa faceti personal depunerea este suficient sa ne contactati si vom prelua declaratiile si ne vom ocupa de depunerea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *