Parcurs oftalmologic
2014-02-23
Stimularea senzoriala
2014-04-14
Parcurs oftalmologic
2014-02-23
Stimularea senzoriala
2014-04-14
Afiseaza tot

Certificatul de Handicap

Voi incerca sa explic pe scurt aventura anuala prin care trecem pentru obtinerea certificatului de handicap. Voi incerca pe cat posibil sa povestesc detasat procesul obtinerii acestui certificat.

Este hmm… cum sa o spun politicos… o enigma romaneasca din toate punctele de vedere. In primul rand de ce ar vrea cineva sa vada ANUAL un om fara mana sau picior, trece de limita mea de intelegere…

Apoi de ce autoritatile statului ar trimite o mama sa se prezinte la comisie cu copilul bolnav in brate pentru actualizrea certificatului, iar aceasta comisie ar zice pai mergeti  acasa, ca… ati venit prea devreme! Mie mi s-a intamplat!

Cate umilinte am inghitit la cozile statului nu pot descrie aici, ar fi mult prea stufos articolul. Cred ca am  imbatranit 10 ani inghitind mitocaniile functionarilor neunsi, pentru ca REFUZ sa dau ceva cuiva, nu sunt in culpa si nu vin de placere, am un copil bolnav si as renunta bucuroasa la luna de umilinta (pentru ca atat dureaza: o luna!) dar e obligatoriu sa obtii certificatul.

Sunt deci, iar, in fata acestei provocari CERTIFICATUL DE HANDICAP.

Primul pas o vizita la medicul de familie pentru o trimitere spre internare.

Apoi  internarea la neurologie prin care se face un consult neurologic specific si altul general. Apoi, in functie de avalansa de internari in spital asteptam foaia de externare cu ea depunem tot la spital o cerere care sta la baza unui Certificat medical emis de spital.

Cu acest certificat medical mergem inapoi la medicul de familie care trebuie sa completeze un formular tipizat cu diverse informatii din certificatul medical si informatii privind tratamentele pe care copilul le urmeaza.

Apoi facem  un dosar asa, stiti voi tip romanesc cu de toate, ca shaorma, copii de buletin, cartificate de nastere, de casatorie, adeverinte cu salariul, copie acte pentru dovedirea domiciliului… IN FIECARE AN (poate, stiu eu copilul si-a schimbat parintii in ultimul an) samd si cu ele plus copil mergem la vestita comisie.

Acolo mi se pun intrebari despre Sara si ce face, ce program are si cum a progresat.  De departe cea mai tare intrebare a fost: „numai atat face???” Ca si cum Sara era inscrisa la concurs si nu performa conform cerintelor.  Apoi vestita ancheta sociala… o vizita la domiciliu cu intrebari grila, un psiholog, iar toate astea inseamna sedinte de terapie anulate pentru ca nu poti sa faci si terapie cu copilul si sedinte de ancheta sociala.

Apoi dureaza O LUNA ca aceasta comisie sa dea un raspuns. Stim ca sunt mai multe dosare, dar totusi o luna mi se pare exagerat pentru a obtine un raspuns.

Acum acesta comisie face parte tot din autoritatile locale, deci tot cu sediul in primarie, cand stim ca a trecut o luna ne prezentam la primarie sa luam certificatul de la etajul 3 si apoi facem alt dosar cu alte formulare si documente si il depunem la parter. Asa afla cei de la parter ca stimabilii colegi de la etajul 3 au emis o decizie. Alta chestie tipic romaneasca. Esti in calculator (in sistem , cum zic ei) de ce mai trebuie un dosar prin care sa-i anunti ca ai actualizat Certificatul de handicap???

Sa inspiram adanc!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *